Bemutatkozunk

A Viktória Optika Kft. 2007-ben alakult látszerészeti üzletként Kisteleken. A fő tevékenysége az Optikai eszközök gyártása és forgalmazása, de mellette rendszeresen végzünk látásvizsgálatot és szemészeti szűrővizsgálatokat. Ezek a tevékenységek a mindennapokban kiegészítik egymást. (minden jól elkészített szemüveghez kell egy alapos és pontos látszerészeti és szemészeti vizsgálat). Jelenleg hárman dolgozunk a vállalkozásban, két teljes foglalkoztatású, és egy részmunkaidős kolléga. Két orvos segíti időszakosan a munkánkat, és egy állandó optometrista munkatársunk van.

Kistelek a dél-alföldön egy kisváros, melynek vonzáskörzetébe 6-8 község tartozik. Sajnos az itteni régióban is jellemző a társadalom elöregedése, így ügyfeleink jelentős része nyugdíjas korú. Ők kiemelten veszélyeztetettek a szembetegségeknél, így jóval nagyobb odafigyelésre van szükségük. Ezért nagy hangsúlyt fektetünk a szemészeti szűrővizsgálatokra, a betegségek korai felfedezésére. Sajnos a régiónk szemészetileg eléggé elhanyagolt, az itt élő emberek főleg mezőgazdasággal foglalkoznak, idejük jelentős részét a megélhetésükre fordítják, és az egészségükre csak kevésbé figyelnek. Orvoshoz csak jelentős panasz esetén fordulnak. Így kiemelten fontos szerep hárul optikánkra a szemészeti szűrésben.

Vállalkozásunk szemlélete, stratégiája jelentősen különbözik más optikákhoz képest. Mi alapvetően a kedvező árat tartjuk fontosnak, így lényegesen alacsonyabb haszonkulccsal dolgozunk, mint versenytársaink, valamint széles választékban árulunk olcsó kereteket, és lencséket is a magasabb minőségűek mellett. Ezzel megfizethetőek maradunk a nyugdíjasok és a kevés pénzből gazdálkodók számára. E szemlélet visszaigazolása, hogy a gazdasági válság alatt is folyamatosan növekedni tudtunk. Sokan járnak hozzánk a környékbeli városokból is vásárolni, ahol több más optika is van (Szeged, Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kiskunmajsa Kiskunhalas), mert az útiköltség mellett is megéri eljönni hozzánk.