Pályázat - GINOP-1.2.2-15-2015-00409

Kapacitást bővítő fejlesztés

Írta: Super User. Beküldve: GINOP-1.2.2-15-2015-00409

C A2 jav

 

·        Kedvezményezett neve: Viktória Optika Kft.
·        Szerződött támogatás összege: 11.550.000 Forint
·        Támogatás mértéke: 70%
·        Projekt befejezésének időpontja: 2016. 06.17

A projekt során beszerzésre került egy új Huvitz lencse-csiszoló rendszer. A berendezés segítségével jelentősen növeltük vállalkozásunk termelő kapacitását, illetve olyan új megmunkáló technikához jutottunk hozzá, mellyel speciális lencsék csiszolására is lesz lehetőségünk. Ezt követően módunk nyílik olyan szemüvegtípusok megmunkálására, mely eddig elérhetetlen volt számunkra. 

DSC 0549 2


Az elérhetővé vált új termékek:

Fúrt keretes szemüvegek: Igen nagy pontosságot, precíziós fúrásminőséget igényelnek, így kézi módszerrel nem megoldható (ill. nem megfelelő minőségben) a gyártás.

Munkavédelmi szemüvegek: A legtöbb munkavédelmi szemüveg a teljes védelem eléréséhez ívelten fogja körül a fejet, hogy minél nagyobb felületen védje a szemet a becsapódó idegen testektől. Az ívelt szemüveghez nagyobb bázisgörbület tartozik, melynek megmunkálásához szintén szükség van egy olyan megmunkáló csiszológépre, mely képes a magas bázisgörbületet követni.

Magas bázisgörbületű dioptriázott napszemüvegek: Napszemüvegek esetében is kiemelkedően fontos a minél jobb takarás, így nagyon sok napszemüvegkeret készül magas bázisgörbületű lencsékkel,

Egyedi lencsék megmunkálása: Mindenféle geometriai sík alakzat megmunkálható lesz, így akár olyan formák is létrehozhatók, melyek az eddigi technológiával nem voltak elérhetőek. (pl. szögletes bemarások)

Az új rendszer négy, eddig elkülönülő munkafázist fed le, így a precíziós pontosság mellett gyorsabban, és kevesebb hibalehetőséggel dolgozhatunk a jövőben.

Ezzel jelentősen bővítettük cégünk piaci lehetőségeit, és az elkövetkező évek igényeihez igazítottuk vállalkozásunkat. A gép hosszú távon biztosítja a lencse megmunkálást az optika részére. Segítségével szélesebb választékot tudunk biztosítani ügyfeleinknek!